Steptimer

De Steptimer gokkast is geen onbekende in de casino’s en de gokhallen. De ontwikkelaar maakte een online variant zodat deze klassieker ook gewoon vanuit de luie stoel is te spelen. Momenteel helaas wel nog alleen te spelen op je pc of laptop (i.v.m. Flash), maar achter de schermen werkt deze ontwikkelaar hard om al haar online fruitautomaten (en dus ook de Steptimer gokkast) ook geschikt te maken voor mobiel gebruik op smartphones en tablets.

Hoe werkt de Steptimer fruitautomaat

De Steptimer is een overzichtelijke online gokautomaat met een onder- en een bovenspel. Je begint altijd op het onderspel waarbij je speelt op 3 rollen. Je winlijn in het onderspel is een horizontale winlijn waarbij je 3 identieke symbolen op een rij moet zien te krijgen. De symbolen zijn zoals vanouds de bekende fruitsoorten, de zevens en de kroontjes. Er is een wild-symbool op de Steptimer gokkast. Dit is het stersymbool. Deze vervangt ieder ander willekeurig symbool zodat er mooie wincombinaties ontstaan.

Inzetten in het onderspel op de Steptimer doe je altijd met € 0,10 (1 credit). Ideaal dus voor de gokkers met een kleiner budget. Verplaats je het spel naar de bovenkant van de gokkast (kan al na het winnen van een aantal credits), dan verandert er het een en ander.

Bovenspel op de Steptimer

In het bovenspel kun je onder meer met een hogere inzet spelen en verandert het aantal winlijnen: van 1 naar 5. In het bovenspel van de Steptimer kun je dus ook kriskras wincombinaties maken. Inzetten in het bovenspel kan met 40 credits. Switchen naar het bovenspel doe je met de “choose game”- knop.

Er zijn twee spellen te spelen in het bovenspel. Je kunt op de Steptimer namelijk ook kiezen voor het spel “3 nudges per spin”. Hierbij kun je zelf de symbolen aanwijzen en plaatsen. Wanneer je dit op een slimme manier doet kun je ontzettend hoge geldprijzen winnen in het bovenspel van de Steptimer. Je zult hier echter wel voldoende credits voor moeten verzamelen in het onderspel. Je minimale inzet bedraagt hier namelijk 40 credits. Kom je credits tekort? Dan worden deze automatisch vanuit het onderspel naar het bovenspel verplaatst. Heb je minder dan 40 credits tot je beschikking zal het spel automatisch weer naar het onderspel worden verplaatst.

Hold knoppen en autoplay functie

Een tweetal bekende functies op de klassieke Steptimer zijn ook terug te vinden op de online variant: de hold-knoppen en de autoplay functie. Met de hold-knoppen kun je rollen stilzetten en je kansen op een winnende combinatie dus vergroten. Erg handig aangezien je maar met 1 winlijn speelt op het onderspel.

Ook de autoplay functie is toegevoegd aan de online variant van de gokkast. Je kunt de rollen automatisch laten draaien op de Steptimer zodat je alleen in actie hoeft te komen wanneer je prijs hebt. Uiteraard is er tussendoor genoeg tijd om eventueel de hold-knoppen te gebruiken als je een mooie combinatie kunt verzamelen.

Online spelen op de Steptimer

De ontwikkelaar van Steptimer staat bekend om de fijne gameplay van hun gokkasten en een eerlijke winkans. Overige aanbieders proberen maar wat graag de fruitautomaten van deze ontwikkelaar te imiteren en alhoewel dit qua gameplay misschien lukt, zal je op de namaak-kasten nooit een eerlijke winkans hebben.
Je kunt natuurlijk ook het zekere voor het onzekere nemen en een gokje wagen bij een gerenommeerde aanbieder van gokkasten. Bij Superfruitautomaten.nl hebben we alle betrouwbare aanbieders al voor je uitgezocht.