De geschiedenis van Bingo start eigenlijk in Italië. Men zegt dat Bingo stamt uit het jaar 1530, en dat het destijds een Italiaanse loterij vorm was. Deze loterij heette; Lo Giuoco del Lotto D’Italia.”. Vandaag de dag wordt het nog steeds op elke zaterdag gespeeld in sommige plaatsen in Italië.

Vervolgens heeft het spel zijn weg gevonden naar Frankrijk, waar het rond het jaar 1770 voor het eerst geïntroduceerd werd. Het heette Le Lotto in Frankrijk, en het was in het begin met name een spel dat door de rijke en welgestelde Franse elite werd gespeeld als tijdverdrijf.

Daarna werd Bingo met geëxporteerd naar Duitsland, zo rond het jaar 1800. In Duitsland was het juist een spel dat door kinderen en scholieren gespeeld werd, in tegenstelling tot in Frankrijk. Men was van mening dat Bingo date en goede stap was in het proces om rekenen en wiskunde te leren, maar ook om te leren spellen. (Bron: www.realbingo.nl )

Toen het spel Noord Amerika bereikte in het jaar 1929, werd het inmiddels “beano” genoemd. Naar zeggen werd het voor het eerst gespeeld op een plaatselijke braderie of markt nabij de stad Atlanta in Georgia. In de USA werd het spel met name een kermis of marktfeest spel. “Beano” was de uitroep die je moets doen wanneer je als eerste een volle kaart had.

Een speelgoedverkoper uit New York genaamd Edwin S. Lowe doopte het spel om tot “bingo”, nadat hij iemand per ongeluk “bingo” had horen roepen in plaats van”beano”. Hij nam een wiskunde leraar in de arm van de Columbia University, genaamd Carl Leffler. Carl Leffler hielp hem het spel verder te ontwikkelen tot de vorm die wij vandaag de dag kennen.